Beda antara ngajalin sareng ngagulung

Forging tiasa ngaleungitkeun cacat sapertos longgar salaku-cast nalika prosés peleburan sareng ngaoptimalkeun struktur mikro. Dina waktos anu sasarengan, kusabab pelestarian streamline logam lengkep, sipat mékanis tina pamalsuan umumna langkung saé tibatan casting bahan anu sami. Pikeun bagian penting tina mesin anu aya hubunganana sareng beban anu saé sareng kaayaan damel anu parna, pamalsuan biasana dianggo kecuali bentuk anu langkung saderhana anu tiasa digulung, profil atanapi bagian anu dilas.

Forging tiasa dibagi kana forging gratis, forging mati, sareng forging mati tertutup.

1. Forging gratis. Ngagunakeun dampak atanapi tekanan pikeun ngarusak logam antara anvil luhur sareng handap (anvil) pikeun kéngingkeun pamalsuan anu diperyogikeun, khususna aya penempaan manual sareng penempaan mékanis.

2. Maot ngajalin. Forging mati dibagi kana forging terbuka terbuka sareng forging mati tertutup. Kosong logam dikomprés sareng cacad dina forging die kalayan bentuk anu tangtu pikeun kéngingkeun pamalsuan. Éta tiasa dibagi kana pos anu tiis, forging roll, forging radial sareng ékstrusi, sareng sajabana Antosan.

3. Kusabab teu aya lampu kilat dina penutupan paéh tertutup sareng gangguan tertutup, tingkat pemanfaatan matéri luhur. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngalengkepan parantosan pamalsuan rumit sareng hiji prosés atanapi sababaraha prosés. Kusabab teu aya lampu kilat, luas daya bantalan forging dikirangan, sareng beban anu diperyogikeun ogé dikirangan. Nanging, diperhatoskeun yén tempat kosong henteu tiasa diwatesan lengkep. Kusabab kitu, volume tina kosong kedahna dikontrol ketat, posisi relatif tina forging mati sareng pangukuran diaping kedah dikawasa, sahingga ngirangan ageman tina forging dies.

Ngagulung mangrupikeun cara ngolah tekanan anu bilet logam ngalangkungan sapasang gulungan puteran (rupi-rupi bentuk). Kusabab komprési tina gulungan, cross-bagian tina bahan diréduksi sareng panjang naék. Ieu metoda produksi anu paling sering dianggo pikeun ngahasilkeun waja. Produksi propil, piring sareng pipa.

Numutkeun kana gerakan potongan rolling, cara ngagulung dibagi kana: rolling longitudinal, cross rolling, sareng cross rolling.

Prosés gulung bujur nyaéta prosés anu ngalirkeun logam antara dua gulungan anu muterkeun dina arah anu bertentangan, sareng deformasi plastik kajantenan.

Gulung silang: Arah pindah potongan anu digulung saatos déformasi saluyu sareng arah sumbu gulung.

Rolling tusuk: Sapotong gulung ngalir dina spiral, sareng potongan rolling sareng poros gulung henteu ngagaduhan sudut anu khusus.

Kauntungannana:

Éta tiasa ngancurkeun struktur casting tina ingot waja, nyaring sisikian tina waja, sareng ngaleungitkeun cacat tina struktur mikro, sahingga struktur waja padet sareng sipat mékanis ningkat.

Perbaikan ieu utamina digolongkeun kana arah anu ngagulung, sahingga bajana henteu deui isotropik dugi ka batas anu tangtu; gelembung, retakan sareng kelonggaran anu kabentuk nalika casting ogé tiasa dilas dina kaayaan suhu sareng tekanan anu luhur.

Kalemahan:

1. Saatos digulung, inklusi sanés logam (utamina sulfida sareng oksida, ogé silikat) di jero waja diteken kana lambaran ipis, sareng delaminasi (interlayer) lumangsung. Démaminasi parah pisan ngajantenkeun sipat tarik tina waja dina arah kandel, sareng mungkin waé panyécakan antarbébén tiasa kajantenan nalika las ngaleutikan. Galur lokal anu diinduksi ku panyusutan las sering ngahontal sababaraha kali galur titik ngahasilkeun, anu jauh langkung ageung tibatan galur anu disababkeun ku beban.

2. setrés résidu disababkeun ku tiis henteu rata. Setrés résidu nyaéta setrés kasaimbangan diri internal tanpa kakuatan éksternal. Bagian waja panas-digulung tina sagala rupa bagian anu gaduh sésana sapertos setrés. Sacara umum, ageung ukuran bagian tina bagian waja, langkung ageung setrés résidu. Sanaos setrés résidu saimbang diri, éta tetep ngagaduhan pangaruh anu tangtu kana kinerja anggota baja dina aksi gaya éksternal. Salaku conto, éta tiasa gaduh pangaruh ngarugikeun kana deformasi, stabilitas, tahan kacapean, jst.

3. Produk waja panas-digulung henteu gampang dikontrol dina hal kandel sareng lébarna tepi. Kami dalit sareng perluasan termal sareng kontraksi. Kusabab di awalna, sanaos panjang sareng kandelna dugi ka standar, bakal aya bédana négatip anu tangtu saatos pendinginan akhir. Beuki lega bédana négatip, kandelna kandel, beuki atra kinerjaana. Ku alatan éta, pikeun baja ukuran ageung, lébarna sisi, kandel, panjang, sudut, sareng sisina tina waja moal tiasa pas teuing.


Pos waktos: Jun-18-2021